Notice: Undefined variable: out in E:\Websites\krscansk\krscanski-radio.com.hr\wwwroot\songs_mk.php on line 45
Kršćanski radio
naslovnica
english hrvatski

o nama

ŠTO VJERUJEMO?

RADOSNA VIJEST kršćanska je radio emisija. Ona je prije svega oblikovana tako da slušatelju približi Evanđelje - Radosnu vijest Isusa Krista. Naviješćujući Evanđelje, ova emisija govori o Crkvi, koja je, unatoč neutemeljene rascjepkanosti, odslik Božjeg kraljevstva, kojemu može pristupiti svatko tko pozorno sluša Božju riječ i čini ono što mu Krist nalaže. Emisija, na temelju Božje riječi, govori o kršćanima, ljudima koji svjesno odlučuju nasljedovati Krista. Osobita se važnost pridaje osobnom obraćenju. Polazimo od uvjerenja da slušanjem Kristova Evanđelja dolazi do spoznaje o vlastitoj grešnosti i rađanju vjere u Krista Spasitelja. Tako dolazi do skrušenog pokajanja te svjesnog čina krštenja za oproštenje grijeha. Tako se kršćanin, duhovno rođeno biće, priključuje Crkvi u kojoj dalje raste i uči, oblikujući se u istinskog Kristova nasljedovatelja. To je razlog zbog kojega se u ovoj emisiji posvećuje dosta prostora moralnom oblikovanju kršćanina kao pojedinca i Crkve kao cjeline.
 

KAKO RADIMO?

RADOSNA VIJEST se ne zadovoljava time da slušateljima iznosi gotova mišljenja. Naša je želja da svaki čovjek sam upozna Bibliju i pronađe istinu o Kristu. Iskustvo nas uči da među slušateljima ima i onih koji imaju mnoštvo pitanja što ih osobno posebno zanimaju. Ima i onih koji imaju različite probleme. I jednima i drugima spremni smo pomoći u granicama naših mogućnosti. Stoga dopisivanju sa slušateljima pridajemo veliku pozornost. Svima koji pišu nastojimo osobno odgovoriti.
 

ZAŠTO BAŠ TAKO?

RADOSNA VIJEST nije svojevrsna "misa na radiju", nego emisija koja nastoji jasno prenijeti kršćansku poruku svakom slušatelju. Unatoč činjenici da postoje raznoliki vjerski programi na radio-valovima, svjesni smo da ima dosta onih koji o Kristu, Crkvi, Bibliji i vjeri općenito vrlo malo znaju. Nadasve nam je važno da emisije budu stručno i kvalitetno učinjene. Nastojimo učiniti sve da svaka emisija bude bolja od prethodne, zahvaljujući Božjoj pomoći i našim nastojanjima.